A Nyák gyártás (Nyomtatott Áramköri lemez) története egy idős a modern ipari forradalommal. Valamikor az 1870-es években Thomas Edison és Nikola Tesla idejében vált szükségessé, hogy az elektromos alkatrészek összekapcsolását egy hordozó lemez segítségével oldják meg. Kezdetben csak mechanikai tartószerepe volt a hordozó lapnak. Akkoriban szegecselt rézfülekre forrasztották az alkatrészeket, a huzalozást pedig egyszerű vezetékekkel oldották meg. A mai modern nyomtatott áramkör gyártás elindításához vezető utat Albert Hanson (német feltaláló) britt szabadalma nyitott meg. Bár egy kicsit kifordítva, de ő azt képzelte el, hogy a huzalozás két szigetelő lap között fut, a forrasztási pontokon pedig ugyancsak szegecselve jelenik meg az elektromos vezeték. A modern elektronikai készülékek létezése elképzelhetetlen lenne nyák nélkül. A legegyszerűbb készüléktől kezdve a legmodernebb számítástechnikai eszköz alapvető része ez. Egyrészt az alkatrészek mechanikai rögzítését, másrészt az alkatrészek elektromos összekapcsolását valósítja meg.

A nyomtatott áramkör gyártás egy több lépcsős folyamat, tulajdonképpen mechanikai, foto-szenzitív, kémiai és elektrokémiai eljárások sorozata. A tervezési folyamatot nyák prototipus gyártás követi, a mérések, kipróbálások után történik a nagy sorozatú nyák gyártás.

Bár a modern eszközökben sokszor fordul elő több rétegű panel, vállalkozásunknál egy és két rétegű nyák gyártás rendelhető.